петак, 23. септембар 2016.

Biti iza maske


Biti iza maske je oduvek bilo u ljudskoj prirodi, samo vreme diktira iza koje cemo maske tačno biti i u kolikoj meri. Nekada si mogao da se kriješ iza maske vernika, borca za slobodu,ratnog heroja, intelektiualca i mnogih drugih. Danas je najbolje biti iza maske budale, jer je to društveno poželjno ponašanje. Biti iza maske budale i biti budala su dve razlićite stvari, a jasna linija koja odvaja ovu dvojicu je mera i cilj. (inteligencija je relativnog tipa). Biti budala će ti otvoriti mnoge puteve ako si stvarno budala, a biti iza maske budale je intelktualniji nivo. Tu možeš da imas čitav arsenal metoda, iza kojih se krije veliki broj lekcija .

Primera radi, ako glumiš mutavu budalu, svi misle dve stvari : da si mutav i da si naravno njihov -dakle budala. Idealno, jer ti tad slušaš i gledaš, skeniraš i procenjuješ ,uzimaš važne podatke okoline na osnovu kojih odlučuješ da li bi hteo da budeš tu ili ne, da li ima nekog vrednog za priču ili ne. Mat pozicija je u tome što nećeš da se zamaraš pričom i niko neće da ti  prilazi često jer si mutav. Još ako imate prirodnu blentavu facu, to je još bolje. Dakle uz masku mutave budale je stvarno zanimljivo  posebno ako si dovoljno jaka ličnost da te taj glas mutave budale ne pogađa. 

Možeš i da budeš iza maske aktivne komunikativne budale, samo uz tu masku moraš da melješ kao vodenica i da budeš spreman da lupaš kao lonče niz stepenice,a li to je malo veći stepen žrtve, a osnovni zadatak je znati što više tračeva, jer tako postaješ komunikativan. 

Davno smo mi prešli fazu gde je razgovor značio razmenjivati nešto pametno. Ako to radite onda ste se zeznuli dobro, jer tad više niste zanimljiva budala nego dosadna i tu maska nestaje kao head and shoulders nakon višestruke upotrebe .
Dakle pričati i samo pričati i na osnovu toga sakupiti vredne podatke uz rizik da vremenom možete postati maska, dakle budala. 

I mnoge druge maske budale, ima ih stvarno mnogo. E sad, susret dve osobe. Tu ima više varijacija, susret dve budale, susret dve osobe iza maske budale i ,, susret budale i osobe iza maske budale,, . 
Susret dve budale uglavnom se završi katastrofalno jer toliko jedni druge motivišu da dođe ili do tragedije, eksplozije ili destrukcije društva. Primera je mnogo da bi se mogli napišu tomovi a ne status.

Susret dve osobe iza maske budale je malo teži nivo jer se tu čeka ko će prvi da spusti masku. A uvek postoji rizik da te onaj drugi otkuca ili strah da iza maske budale stoji još veća budala koja je tolika budala da još i nosi masku na  svu svoju budalaštinu. Ali ako se sve završi dobro može da se izrodi drugarstvo ili na žalost svih budala još i dobro prijateljstvo. I to je zanimljiva tema i, može da se piše o njoj mnogo.

Susret budale i osobe iza maske budale je uglavnom kratak jer brzo se ovaj prvi oda, toliko brzo da ti i da si slep možeš iza maske  da otkriješ to, ali  sve to i  ujedno  zanimljivo iskustvo. 

Kao finiš ovog posta mogu da kažem da postoje, iako su retki, gotovo kao kafa bez peska,cimeta... itd. A to su dve osobe bez maske, onako normalne i dobre, takvi se nađu nekad, da li kao dečko i devojka, da li kao dva drugara ili kao drugarice to je nebitno, ali je toliko lepo i snažno da je vredno onog pakla kroz koji se prođe kada te ostali vide. Malo uz masku, malo kroz život bez maske treba proći. 

To je lepo iskustvo samo se trudite oko dve stvari : 
Ne idite dugo bez maske onako goli, i ne idite suviše dugo sa maskom, ostaćete ili osakaćeni ili  ćete postati budala. 


Važna je ravnoteža.


Нема коментара:

Постави коментар