петак, 03. новембар 2017.

Zabavni post ili poućni post?... Kvadrat ste ili kocka !

Čuli ste za izreku ,, normalno je da kvadrat ne razume kocku , fali mu još jedna dimenzija,, ?
Hahahaha da , znam da ste pomislili na neku osobu kojoj ste pokusali da objasnite matematiku, a ona ne zna sta su brojevi. Ide tesko zar ne ?

Naveo sam sebe na razmišljanje, dugo konstruktivno razmišljanje. Kako da vi ako ste ,,kocka,, objasnite nešto jednom ,,kvadratu ? Kako ubediti kvadrat da ima jos jedna dimenzija, iako mu pokazujes prstom ? I možda da li morate da pricate sa 6 kvadrata da bi vas razumeli , jer ste vi ipak jedna,, kocka,,?

Hahahah opet se smejem, ali verujem da je ovo važno životno pitanje. Zabave radi ,jednom kvadratu je jedan život vrlo prost i lagan. spoji 4 tacke i eto ga, on se ostvario kao kvadrat , pun je sebe, nema više šta da radi u životu. Jedino šta treba da brine to je da mu te stranice budu jednake dužine. 

Kocka ima mnogo više muka, pod jedan nije 2 D nego je 3 D . Razlika u brojevima je mala ,u dimenziji ogromnaaa. To joj je u zivotu odmah minus jer mora da posmatra život iz više uglova. Pod dva ima 6 stranica i potrebno joj je da spoji mnogo više tačaka u životu da bi se ostvarila. Pod tri , ako sretne kocku imaće probleme i tooooo velike probleme. 

I kako to biva , kocka nema teoretske šanse da ne sretne kvadrat ( na njenu žalost ) u životu . I sad zamislite tooo . Dolazi kvadrat nakon 20 godina života i kazeee ja sam ostvaren, Uspeo sam , imam posao , imam ženu , imam decu , imam kuću. Spojio sam 4 tačke. 

I tu na klupici sedi  (na žalost )  kocka, sluša ovog kvadrata, ne veruje . Jeste tačno kaže kocka, spojio si 4 tačke . Ali iza posla postoji karijera, poštovanje, uspeh. Iza žene postoji porodica, ime, tradicija, Iza kuće postoje prijatelji ,rodbina. Iza dece postoje druga deca,sazrevanje,usmeravanje ,vaspitanje. 

Kvadrat je gleda onako bledo , nemo , pojma nema on o čemu ova kocka priča .Pošto je on imao 20
 godina da obilazi one 4 taćke on je ubedjen da dalje nema i počne se svadja. 

Tu na scenu stupa kocka, ima opciju da pusti kvadrata da bude tako ...kvadratast... ili da ga ubedi da postoji nešto više , jer kocka ima dobru nameru. Tu dolazimo do prvog mog pitanja.

1.Kako da kocka objasni nešto kvadratu?

Odgovor je : Nikako ,jer kocka koliko god bila dobronamerna mora da shvati da je kvadrat 2D i da nikad nece videti svet u 3 D. Čak ni sa 3 D naočarima, a i ako kvadrat kaže da je video nešto. Kocka mora da zna da kvadrat laže, hahahah, čak i da vidi stvarno pašče u depresiju iz koje nikad neće izaći. Dakle kocka ne može nikako ubediti kvadrat ni u šta. 

2.Kako da kocka ubedi kvadrat da postoji 3D dok mu pokazuje prstom?

Odgovor je : Nikako , jer kocka može imati najbolje dokaze , ali kvadratu je to sve isto. Za njega u posao spada samo posao. Što bi on to odvajao. Komplikuje sebi život. Iako je kocki svaka od ovig stvari posebna tačka koju treba da spoji , kvadratu je to nepotrebno i glupo. 

3. Da li je potrebno  kocki 6 kvadrata da bi je shvatili ?

Odgovor je : Ne, jer ako ne može da ubedi jedan kvadrat , 6 njihje mnogo. Ako nastavi da ubedjuje u svoje tvrdnje kvadrati će se složiti da je kocka ili pušila travu i nadrogirala se, ili ce da je smeste u ludnicu. 


Poenta priče je malo zabave naravno,ali ozbiljno shvatite prvi deo poslovice. Normalno je da kvadrat ne razume kocku . Ostalo je na vama. :D

Rezultat slika za kocka i kvadrat

Нема коментара:

Постави коментар