среда, 28. септембар 2016.

Šta je ljubav?

Šta je ljubav? 




Za mene, ljubav je kao voda. Svima je potrebna za život, i svi je tražimo. Ona stalno kruži ,svuda je oko nas ,ali najviše nam prija kada smo žedni. Nema boju, nema ukus, nema miris , ali je baš zato jedinstvena. I bez nje ne bi bilo života. Ima je u vise agregatnih stanja. 


Zavisi od uslova koje joj čovek pruži. Ako si previse hladan onda ona postaje tvrda kao led ,nepravilna i oštrih ivica. Lako se posečeš i lako te zamrzne. Zato u tom obliku ne želis da je osetiš.
Tačno je da smo svi nekad zamrzli ljubav,  ali smo je i ugrejali bas zato je ljubav dobra. Lako menja oblik.

Ako smo preterano topli, previse je grejemo, idemo u krajnost . Onda ljubav poput vode postaje previše laka, pa ispari. Ode u visine , u oblake , pa se odjednom samo sruči,poput kiše. Ali kad jednom ode treba čekati čitav proces da opet ljubav dođe. Tako da je i taj oblik loš , ali i dalje je dobro što ljubav lako menja agregatno stanje.

I na kraju , ako nisi previse hladan, a ni previse topao, kada nadjes svoju ravnotezu, onda ljubavi daješ idealne uslove. 
Ona postaje tako pitka,  prija ti, utoli ti zeđ. U tom stanju ima je dosta i možeš sa njom raditi šta god poželiš. Mozes joj dodaš arome i dobice i boju i miris i ukus. Ali neće menjati agregatno stanje.

Ljubav je kao voda,a setimo se da čoveka 70% čini voda. Ona je neohodna za život. To je ljubav ako mene pitate.


Ako želite da čitate više o ljubavi posetite Classic and Romantic

2 коментара: